Показали достойний рівень знань

Показали достойний рівень знань

Юридична клініка ДУЕТ показала достойний рівень знань одразу у двох змаганнях: Конкурс вирішення правових кейсів і Турнір з консультування

Розвиток юридичної освіти не стоїть на місці, і для навчання правника вже мало просто якісних знань основних галузей права. На університет покладена велика відповідальність – забезпечити якісне, ефективне та цікаве для сучасного студента навчання. Асоціація юридичних клінік України завжди створює нові можливості для студентів і розвиває юридичну освіту через цікаве навчання та конкурси для майбутніх правників.

Дві команди від Юридичної клініки юридичного факультету ДУЕТ змогли перевірити знання у сфері права та удосконалити навики при провадженні юридичної практики під час одразу двох конкурсів: ІІ етапу Студентського стажування “Відповідальний бізнес та права людини” та Турніру з консультування клієнтів із фінансових питань. Обидва заходи, із дотриманням вимог карантинних обмежень, пройшли 17 жовтня 2020 року на базі Університету державної фіскальної служби України. 

ІІ етап Студентського стажування «Відповідальний бізнес і права людини»

Одним із змагань став конкурс із вирішення правових кейсів “Відповідальний бізнес і права людини” (другий етап проєкту Асоціації юридичних клінік України “UP” та заключний етап роботи юридичного напрямку III International Scientific Congress Society of Ambient Intelligence 2020).

“UP” поєднав навчання, прикладні дослідження живої практики та змагальний компонент. Конкурс створив можливості для реалізації інноваційних методів викладання права та розвитку у студентів компетентностей, які необхідні сучасному юристу через вивчення трендових тем у праві.

Після проведеного першого етапу стажування (січень-лютий 2020 року) – написання юридичного есе та його публічної презентації у м. Кривому Розі, в Ірпені відбувся другий фінальний етап – презентація реальних практичних досліджень у сфері бізнесу і прав людини та змагання студентських команд у вирішенні правового кейсу.

Учасниками другого етапу стажування стали 4 команди – переможці конкурсу есе “Відповідальний бізнес і права людини”:

*Правнича клініка Національного університету “Києво-Могилянська академія”;

*Юридична клініка Державного університету економіки і технологій;

*Юридична клініка “Liberta” Західноукраїнського національного університету;

*Юридична клініка “Ex aequo et bono” Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова.

Команда нашої Юридичної клініки була представлена у складі студенток: Ганни Демченко (4 курс), Анни Неодничої (3 курс), керівник команди – декан юридичного факультету Катерина Дацко. У першому етапі дівчата достойно представили власне дослідження і зайняли почесне друге місце. За результатами другого етапу команда стала третьою, зовсім трохи поступившись сильним командам у складі студенток – магістрів Правничої клініки Національного університету “Києво-Могилянська академія” та Юридичної клініки “Liberta” Західноукраїнського національного університету.

- Такий формат стажування є зовсім новим, він сприяє розвитку практичних навичок студентів-правників та одночасно мотивує їх до наукових досліджень і робить науку цікавою. Радію успіху і вдячна Асоціації юридичних клінік України та усім командам і особливо їх керівникам, які підтримували і мотивували своїх студентів і повірили в новий формат заходу.  Вдячна партнерам нашого університету, які підтримали обидва етапи стажування: фінансову підтримку для проведення змагань “UP” надала громадська організація “Криворізька фундація майбутнього»; практичні кейси для вирішення командами і приємні подарунки надала компанія “АрселорМіттал Кривий Ріг”. Сталі партнерські відносини нашого університету з соціально-відповідальними компаніями та громадськими організаціями міста сприяє розвитку й удосконаленню вищої освіти на регіональному і національному рівні», - прокоментувала координаторка Студентського стажування, декан юридичного факультету, членкиня Правління Асоціації юридичних клінік України Катерина Дацко.

Розповідає Аня Неоднича, студентка 3-го курсу (група ПР-18-1):

- Я разом зі своєю колегою Ганною Демченко взяла участь у ІІ турі студентського стажування, яке проходило в Ірпіні. Ми багато працювали над своєю науковою роботою, яка мала назву «Немаленькі проблеми великої компанії «АМАЗОН»». Також ми там «прокачали» навички з публічних виступів. А ще мали змогу поспілкуватися з досвідченими юристами у різних галузях. Загалом, це був крутезний досвід для нас. Після детального опрацювання нашої роботи, нам будуть вислані сертифікати.   

Турнір з консультування з фінансових питань

Ще одним унікальним заходом Асоціації юридичних клінік України, проведеним у Ірпені, став Турнір із консультування клієнтів з фінансових питань. Турнір – це змагання серед юридичних клінік України, які моделювали процес прийому клієнта в юридичному офісі за участі двох студентів-консультантів (учасників юридичної клініки), що діють як юристи (адвокати, юрисконсульти, юристи-практики) та клієнта, роль якого виконували запрошені актори.

Турнір з консультування, як і інші подібні змагання, покликаний розвивати у студентів-правників навики інтерв’ювання клієнта, професійної етики, планування та аналізу в процесі побудови відносин, уміння надати первинну консультацію на рівні “юрист-клієнт” під час ведення прийому в юридичному офісі. Тема турніру пов’язана з питаннями захисту прав споживачів фінансових послуг.

Юридичну клініку ДУЕТ представляла команда у складі студентів 3 курсу: Дмитра Гушка, Ілії Гіоргадзе, керівник команди – провідний фахівець юридичної клініки Євген Стець. Команда стала півфіналістом турніру разом із командою юридичного факультету Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

- Впевнена, що для якісного навчання студенти повинні відвідувати зовнішні змагальні та навчальні заходи, це розвиває їх професійні і м’які навички, додає впевненості в собі та своїх знаннях. Асоціація юридичних клінік шукає, знаходить і успішно реалізує такі можливості. Наш факультет і, зокрема, юридична клініка активно долучились до роботи Асоціації лише два роки тому. І вже маємо чудові результати: з учасників ми стали ініціаторами, співорганізаторами і координаторами окремих заходів Асоціації; наші команди щороку демонструють більш високі результати поряд із представниками авторитетних вишів України, прославляючи наш університет і  рідне місто», – говорить декан юридичного факультету Катерина Дацко.

18.10.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©