Залучаємо молодь до практичних проблем

Залучаємо молодь до практичних проблем

Засідання «круглого столу», яке відбулося у лаунж-зоні Криворізького економічного інституту 29 жовтня, зібрало студентів 1-3 курсів спеціальностей «Право» і «Публічне адміністрування», викладачів і співробітників, а також шанованих гостей: пан Jezy Darowski, Тетяна Альохіна, Любов Біла, Андрій Никифоренко та ін.

Відкрив засідання «круглого столу» заступник директора з навчально-педагогічної та виховної роботи, к.держ.упр., доцент Валентин Орлов. Участь в обговоренні взяла декан юридичного факультету КЕІ Катерина Дацко.

Питання, яке розглядалися на зустрічі, полягало у виясненні думки професора Ярослава Грицака, що і стало предметом дискусії. Мова йшла про самоврядні об’єднання територіальних громад. Звичайно, для студентів ця тема ще не зовсім актуальна і зрозуміла, але все ж таки вони теж взяли участь в її обговоренні.

Як можна ввести в дію і як проводити далі процес «будування демократії у рамках ОТГ», щоб мав він шанс і успіх і з часом міг обійняти більшість ОТГ? Про який ідеальний вигляд взаємин у межі спільнот, що утворюють ОТГ, варто мріяти, щоб зробити з них зачатки процесу демократизації українського суспільства, а потім взаємин у межі Української держави? Чи правильною є інтуїція, що разом із появою самоврядних ОТГ, у житті України з’являються нові складові, що можуть становити зачатки радикального перетворення суспільних положень і звичок? Ці питання досить складні і суперечні, але виносити їх на обговорення потрібно.

Розповідає Микола Іванович Коробко, народний депутат першого скликання, голова громадської організації «Криворізьке міське правозахисне товариство»:

- Ми сьогодні провели зустріч із громадськістю міста у Криворізькій районній раді, а також подібну зустріч із представниками викладацького складу і студентів КЕІ. Тема злободенна, вона пов’язана з розвитком об’єднаних територіальних громад. Ми як громадська організація давно співпрацюємо з представником Польського громадського руху, який надає допомогу Україні в питанні створення територіальних громад. Пан Єжи Даровскі має значний досвід, працюючи в кількох областях по лінії агентства  регіонального розвитку за сприяння іноземних фондів. Він проводить безпосередню роботу з консультативних і практичних питань у новостворених ОТГ. Як наслідок, він запропонував нам організувати таку зустріч в інституті, щоб провести обмін думками, поділитися досвідом, залучити молодь до цих практичних проблем. Це питання не одного року, тож доведеться вирішувати ці проблеми і їм, студентській молоді.

30.10.2019
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©