Вивчаємо сторінки нашої історії

Вивчаємо сторінки нашої історії

У день 75-ліття з дня визволення України від німецько-фашистських загарбників, 28 жовтня, у КЕІ відбувся «круглий стіл»,  у якому взяли участь студенти 1-2 курсів.

Перед студентами виступили: модератор, в.о. завідувача кафедри соціально-гуманітарних наук, д.іст.н., професор Валентина Шайкан і студенти-першокурсники Дмитро Бондар та Едуард Карбінець (ФЕУ).

- Наш захід присвячений важливій події в історії нашої держави, як 75-ліття з дня визволення України від гітлерівських окупантів, - розпочала розмову Валентина Олексіївна. - Це відбулося 28 жовтня 1944 року. Ми силами нашої інтелектуальної команди «Інтелектуал КЕІ», яка складається зі студентів 1-2 курсів різних спеціальностей, підготувались до цього заходу. Ця команда 4-7 листопада візьме активну участь у 8-му Всеукраїнському турнірі з історії.

Тема виступів учасників «круглого столу»: Дмитра Бондаря  – «Конференція в Тегерані», Едуарда Карбінця – «Роль і місце України у Другій світовій війні».

- Як сьогодні стверджують науковці (і не лише українці, але й західноєвропейські та американські вчені), основні сили вермахту були зосереджені саме тут на фронтах, що розташовані були на теренах України, - продовжує розмову професор.

В.О. Шайкан навела вражаючі цифри про полеглих у роки війни. Про це йшла мова і першого виступаючого, а другий студент розповів про проблеми, що розглядаються на міжнародних семінарах, присвячені різним ідеологічним протистоянням наприкінці ХХ і на початку ХХІ століття. Третя доповідь була присвячена новітній літературі американського  автора Сергія Плохія.

До цього заходу працівниками бібліотеки була підготовлена виставка книг, присвячена цій тематиці.

 

Враженнями від зустрічі поділилася студентка 2-го курсу Яна Кашель (група МАР):

- Мені дуже сподобалась лекція, особливо виступи спікерів  Едуарда, Дмитра і сам виступ Валентини Олексіївни. Вони дуже дохідливо розповіли про Другу світову війну. Я дізналася багато корисної інформації, яку раніше не знала.  Буду тепер знати про цю дату більше. Сподобалась лекція, вона була дуже корисною для наших студентів.

29.10.2019
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©