Моніторинги Асоціації юридичних клінік України як натхнення на нові звершення

Моніторинги Асоціації юридичних клінік України як натхнення на нові звершення

Декан юридичного факультету та керівниця нашої юридичної клініки Катерина Дацко 22-25 жовтня 2019 року була залучена до моніторингової групи АЮКУ у такому складі: Андрій Галай – голова Асоціації юридичних клінік України, Ольга Осінська – державний експерт із правової освіти Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України, Ніна Решетар – представник Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Що ж перевіряють моніторинги АЮКУ?

Катерина Дацко: Доведено, що юридична клініка є найбільш ефективною формою юридичної освіти для отримання навичок правозастосування. Максимальна віддача юридичної клініки буде забезпечена за умови її інституційної спроможності.

Вже втретє мене залучено до моніторингу Асоціації юридичних клінік України. Вперше, у 2018 році, коли моніторинг проходив у нашій юридичній клініці, який став поштовхом для пошуку нових напрямів роботи ЮК, удосконалення комунікаційної стратегії та формування власного стилю роботи ЮК. Вдруге, вже у складі монітора юридичної клініки Одеської національної юридичної академії (м. Одеса), яка вразила своєю досвідченістю та масштабами діяльності у напряму правової допомоги населенню. Цього разу я знову в складі моніторингової групи юридичної клініки Харківського національного університету внутрішніх справ, яка була створена у 2012 році.

Моніторинг оцінює організаційний, освітній, правозахисний і правопросвітній напрям роботи юридичної клініки, надає рекомендації з оптимізації та підвищення ефективності роботи юридичної клініки. Вважаю, що моніторинги, які проводить АЮКУ, є незамінним інструментом для розвитку юридичної клініки та її персоналу. Це не контрольний візит, а більше, візит обміну досвідом та пошуку «фішок» - привабливих особливостей кожної юридичної клініки. Також моніторинги стимулюють юридичні клініки бути більш активними у позиціонуванні себе у закладі вищої освіти та в партнерстві.

Бути членом Асоціації юридичних клінік – почесно, адже важко знайти організацію, яка постійно створює умови для інституційного розвитку своїх членів, організовуючи регулярні навчальні та тренінгові заходи для найбільш активних представників. Так, прямо перед моніторингом у Харкові, мені пощастило взяти участь у дводенному воркшопі від АЮКУ «Проектний менеджмент та фандрейзинг для юридичних клінік».

26.10.2019
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©