Металургія: спеціальність – у слові, слово – у спеціальності

Металургія: спеціальність – у слові, слово – у спеціальності

Технологія є багатогранним і порівняно новим терміном. Його точне визначення виокремлюється через постійний розвиток значення цього поняття, як самого по собі, так і взятого у відносинах з іншими, такими ж широкими поняттями, як: культура, суспільство, політика, релігія, природа

Завданням технології є виявлення фізичних, хімічних, механічних та інших закономірностей з метою визначення і використання на практиці найбільш ефективних та економічних виробничих процесів, що вимагають найменших витрат часу і матеріальних ресурсів.

Металургія – галузь науки, техніки і промисловості, що вивчає процеси отримання металів з руд і інших матеріалів, виробництва сплавів, обробки тиском металевих заготовок, зміни їх форми, структури, хімічного складу та фізичних властивостей.

Технологія в металургії сягає своїм корінням у стародавні часи, коли на початку IV тисячоліття до нашої ери виник мідний вік. Люди навчились виплавляти нові інструменти, а навички та технологічні рішення дали змогу людству зробити крок у бронзову епоху, котра стала першим періодом в історії, де були застосовані складні на той час інженерні рішення і системи. Таким чином, розвиваючи металургійні технології, людство крок за кроком давало відповіді на ті виклики, які ставило перед ними життя.

Сьогодні металургія – це не просто сукупність процесів для перетворення шихтових матеріалів у готову продукції. Металургія – це взаємозв’язок передових рішень у різноманітних галузях, що роблять наше життя безпечним і комфортним.

Момент переходу людства від обробки каміння до перших технологій у металургії фактично створив сучасну людську цивілізацію, дав імпульс для її подальшого розвитку і вдосконалення

 

13.08.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©