Задля подальшого співробітництва

Задля  подальшого співробітництва

Літо у повному розпалі, сонечко лагідно припікає і немає бажання
думати про роботу...

Втім, навчальний рік уже незабаром і новий навчальний заклад Кривого Рогу – Державний університет економіки і технологій – визначає орієнтири і стратегію свого розвитку. В умовах всеосяжної взаємної пов’язаності сучасного світу побудова успішної корпорації (а таким планує стати і наш університет) можлива лише за умов партнерських відносин зі стейкхолдерами, насамперед, із бізнесом. Саме тому Центр експертизи у гірничо-металургійній галузі виступив співорганізатором робочої зустрічі керівництва ДУЕТ з нашими партнерами - представниками ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» - для обговорення питань подальшої співпраці в освітній сфері.

На зустрічі, яка відбулася 29 липня 2020 року, були присутніми: з боку ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»: Катерина Залозних (начальник управління з оптимізації процесів, навчання і розвитку персоналу) та Ірина Рябінкова (начальник відділу по роботі з навчальними закладами), з боку університету: ректор ДУЕТ, д.е.н., проф. Андрій Шайкан, проректори – д.т.н., проф. Володимир Засельський і д.е.н., проф. Сергій Гушко, директор Технологічного інституту ДУЕТ, к.т.н., доц. Дмитро Пополов, директор навчально-наукового інституту ДУЕТ, к.е.н., доц. Катерина Слюсаренко, керівник Центру експертизи у гірничо-металургійній галузі, д.е.н., проф. Ірина Васильчук.

На початку зустрічі наші партнери привітали освітян зі створенням у нашому місті нового потужного ВНЗ, який об’єднав найкращі характеристики двох інститутів – економічного і металургійного, та побажали успіхів у наполегливій роботі щодо розбудови сучасного університету. В свою чергу, ректор ДУЕТ Андрій Шайкан наголосив на важливості співпраці з бізнесом як основного роботодавця для наших випускників і запевнив, що «ми відкриті до співробітництва і готові проявляти ініціативу для досягнення результатів».

Відбулася жвава дискусія щодо ключових дотичних питань подальшої співпраці, які стосувалися, зокрема, дуальної освіти, створення нових, перегляд і оновлення існуючих освітньо-професійних програм (ОПП) підготовки фахівців у технічній та економічній сферах, посилення практичної підготовки фахівців для металургійної промисловості за рахунок використання нових форм і методів навчання.

Слід відзначити, що Криворізький економічний інститут (тепер ДУЕТ) вже має позитивний досвід реалізації дуальної форми навчання спільно з ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Так, у минулому навчальному році був успішно реалізований пілотний проєкт з першою групою студентів дуального навчання.

Одними з перших участь у пілотному проєкті дуальної освіти взяли студенти ОП "Міжнародна інформація та журналістика" (спеціальність 291 "Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії"). Олександр Миргородський та Олександр Тирса з групи МВС-19 з 1 семестру 2019-2020 н.р. взяли участь у проекті дуального навчання у межах своєї навчальної програми. Студенти вивчали та на практиці виконували різні функціональні обов’язки. Встигли охопити робочі процеси у відділі зовнішніх комунікацій та комунікацій HR, відділі перекладу, де опрацьовували міжнародну документацію, познайомилися з роботою логістичної служби, управління міжнародними проєктами підприємства та вивчили діловий кодекс спілкування та організації праці у міжнародній корпорації.

Дуальна освіта з ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» дозволяє студентам випробувати себе в обраній професії, поєднуючи теоретичне навчання в університеті з практичною підготовкою на підприємстві. Тому в новому році слід розширити такий досвід і на студентів технічних спеціальностей.

Щодо модернізації та підвищення якості освіти учасники дискусії відзначили, що оновлення ОПП під вимоги сучасного ринку та запити роботодавців дозволить готувати фахівців, які будуть затребувані на ринку праці, тому що процес навчання спирається на сучасні тенденції в металургії і буде мати поглиблену практичну підготовку. Важливо також продовжити і співпрацю щодо підготовки фахівців економічних спеціальностей, юристів та ІТ-фахівцв, які будуть здатні працювати в реальних умовах Індустрії 4.0. 

Загалом присутні зійшлися на думці, що запровадження сучасних підходів до підготовки майбутніх кадрів дозволяє максимально адаптувати випускників під реальне виробництво й економіку та ще в процесі навчання допомогти їм освоїти важливі професійні компетенції. Це безперечно має полегшити процес пошуку майбутнього першого робочого місця та адаптації до його вимог.

Було розглянуто й низку інших важливих питань подальшого співробітництва на умовах соціального партнерства між ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» і ДУЕТ.

03.08.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©