Юридична клініка ДУЕТ – серед переможців Фестивалю Street Law

Юридична клініка ДУЕТ – серед переможців Фестивалю Street Law

Терміну «Street Law» в українській мові найбільше імпонує поняття «практичне право»,
а практичним воно стає завдяки тому, що складні правові конструкції і правила пояснюють доступною мовою, на прикладах та через життєві ситуації, які допомагають побачити дію правових норм у реальному житті, – тобто, практично застосувати це право

Упродовж 21-23 липня 2020 року більше 150 учасників з України, Польщі, Грузії та США долучилися до змістовних дискусій, вебінарів і презентацій під час першого в Україні Фестивалю з практичного права «Fin $kills». Захід проводився Асоціацією юридичних клінік України за підтримки Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» і був присвячений темі захисту прав споживачів фінансових послуг і фінансовій грамотності.

Команда Юридичної клініки Державного університету економіки і технологій не просто взяла участь у Фестивалі, але і представляла власні конкурсні розробки – інтерактивний урок та графічну правову просвіту. Команда працювала у складі студентів 3-го курсу Ілії Гіоградзе та Анни Неодничої під керівництвом декана юридичного факультету Катерини Дацко.

Студенти коментують:

«Тема фінансової грамотності та захисту прав споживачів фінансових послуг юристу нелегко сприйняти. Здається, що це економічна тема. Але робота у проєкті Асоціації у напрямі правової просвіти дещо змінила наше ставлення до цієї теми. Ми вдячні за цікаві інтерактиви та професійні поради експертів з комунікації по створенню якісних правопросвітніх матеріалів, отриманий досвід і море емоцій, адже мали можливість провести свій вебінар і побувати на вебінарах інших команд. Неймовірно вдячні членам журі за високу експертну оцінку наших робіт. Це мотивує на подальшу роботу і розвиток себе та своєї юридичної клініки».

Загалом, свої роботи підготували 12 юридичних клінік. З них 11 юридичних клінік представили інтерактивні уроки, 8 – продукти графічної правопросвіти (20 правопросвітніх матеріалів) та 4 – представили відеороботи. З усіма матеріалами можна ознайомитися на лендингу Фестивалю – https://finskills.com.ua/

За результатами експертної оцінки, інтерактивний урок нашої команди визнано переможцем, за що команда отримала 5 000 грн. на розвиток юридичної клініки. Робота з графічної просвіти також  зайняла призове друге місце і незабаром у нашій юридичній клініці з’явиться брендований планер із маркерним покриттям.

Окремо слід відзначити важливу частину Фестивалю – «Міжнародна платформа Street Law», під час якої іноземні спікери з Грузії та Польщі розповіли про досвід і перспективи впровадження методик практичного права у юридичиних клініках своїх країн.

Справжнім відкриттям стала участь колег з американської організації Street Law
(Street Law, Inc.), які прямо під час обговорення змогли показати, як можна організувати  інтерактив-онлайн

26.07.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©