Візит замміністра екології до Кривбасу

Візит замміністра екології до Кривбасу

Місяць на відкриття Офісу чистого довкілля – таке завдання поставив у Кривому Розі заступник міністра екології України Руслан Стрілець

Як зазначають у ЗМІ, новостворений офіс буде перевіряти великі промислові підприємства та дбати про екологічну безпеку регіону. Про це стало відомо під час робочої поїздки до Дніпропетровщини заступника міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслана Стрільця.

Офіс чистого довкілля планують створити на базі обласного відділу державної екологічної інспекції у Кривому Розі. Замміністра зазначив, що офіс займатиметься виключно промисловим забрудненням, яке завдає найбільше шкоди. Інспектори оперативно реагуватимуть на звернення громадян, проводитимуть перевірки підприємств. Фахівці новоствореного органу матимуть надсучасну лабораторію. На новітньому обладнанні вони зможуть визначати якість не тільки атмосферного повітря, а й водних ресурсів. Зокрема, на річці Інгулець будуть встановлені датчики контролю якості води.

- Питання чистого довкілля – пріоритетне для Дніпропетровщини. А новостворений орган покращуватиме екологічний стан області, – сказав заступник голови облдержадміністрації Максим Скрипнік. – Задля максимальної ефективності він працюватиме у місті Кривому Розі. Адже саме там сконцентровані найбільші промислові потужності нашого регіону.

* * *

Цього дня, 20 липня, відбулася нарада представників криворізьких підприємств та організацій, еко-захисників із заступником міністра в IT HUB Coworking, що знаходиться у навчальному корпусі Державного університету економіки і технологій (пл. Визволення, 2). Питання, якому приділили максимум уваги, стосувалося якості води в річках Саксагань та Інгулець

Про подію розповідає професор Володимир Засельський, перший проректор Державного університету економіки і технологій:

- Для нашого міста будь-які заходи, що стосуються екології, – дуже важливі. Це добре, що саме у Кривому Розі відбувадася така нарада. Для мене дуже важливо, щоб мої діти, онуки, мої друзі і всі криворіжці жили в екологічно чистому місті, у гарних екологічних умовах. Це для мене дуже важливо. Міністр на даний час проводить виїзну колегію Міністерства і, головне, що не в Києві, а у Кривому Розі. Це значуща для всіх нас подія. Як говорив Президент Володимир  Зеленський: «Давайте перенесемо Міністерство екології та природних ресурсів України у місто Кривий Ріг». Вважайте, що перший крок до цього вже зроблено. Я думаю, що Міністерство, звичайно, і не потрібно переносити сюди,  але такі заходи дуже потрібні, вони дають поштовх до того, щоб вирішувати нагальні проблеми, бо для нашого міста екологія – це питання з питань.

До його слів приєднується журналіст Микола Крамаренко («Домашня газета»):

- На рівні Міністерства це така, можна сказати, перша дуже ділова розмова. І саме предметом нашої проблеми Криворіжжя – чиста екологія – і є така зустріч. Я, як журналіст, уперше бачу за останні роки таку важливу подію. Нарешті взялися за екологію по-справжньому! Будемо тепер спілкуватися напряму із заступником міністра Держводагентство.  Я зрозумів, що проблема ще і в тому, що Міністерство до кінця ще не сформоване. За пару місяців все буде кадрово забезпечено, і міністр береться за роботу. Нам усім зрозуміла думка, що відповідати за екологію повинні, в першу чергу, саме ті підприємства, які забруднюють наші води. Якби нарешті цього добитися, було б дуже добре.

***

Під час робочої поїздки до Кривого Рогу Руслан Стрілець спільно із заступником голови Дніпропетровської облдержадміністрації Максимом Скрипником і главою Держекоінспекції Андрієм Мальованим побували на двох виробничих об'єктах «АрселорМіттал Кривий Ріг», до роботи яких прикута пильна увага громадськості - агломераційній фабриці металургійного виробництва та коксохімічному виробництві.

Гості оглянули оновлені коксові батареї №№ 5, 6 з установкою безпилової видачі коксу, що забезпечили скорочення викидів по ним більше ніж на 50% під час виробництва коксу. Крім того, на батареях впроваджена автоматизована система екологічного моніторингу.

 

22.07.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©