Стань на день студентом КЕІ

Стань на день студентом КЕІ

Майбутній студенте! У нас мегапропозиція для тебе! Вже 19 жовтня ти зможеш поринути в атмосферу студентського життя і відчути справжній студентський драйв! Прийди та отримай подарунки  і позитивний настрій від КЕІ. Ми чекаємо тебе на SCHOOL DAY.

СТАНЬ НА ДЕНЬ СТУДЕНТОМ! Ми чекаємо на тебе!

Ваші РСС КЕІ

Цим оголошенням заклично пропонувалося учнівській молоді прийти і стати на один день студентом. Вже зранку заполонили подвір’я Криворізького економічного інституту ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» учні середніх шкіл і студенти коледжів. Вони поспішали приєднатися до своєї групи, кожну з яких очолювали студенти КЕІ. Щоб не розгубитися у величезному натовпі, кожному було почеплено на руку різнокольорові стрічки.

І нарешті – свято розпочалося...

Привітав присутніх і розповів про локації, які чекають на майбутніх абітурієнтів, заступник директора з навчальної і виховної роботи Валентин Валентинович Орлов.

- Ми вже втретє проводимо цей захід SCHOOL DAY. Для вас завжди відкриті двері. Новий формат для тих, хто прагне вступити до закладу вищої освіти. Сьогодні дещо у видозміненому вигляді ми його проводимо. Щороку в нас все більше і більше відвідувачів і ми тішимося цим. Ми всім бажаємо, щоб цей день пройшов для вас змістовно, цікаво, весело. Разом із радою студентського самоврядування працюємо для вас. Якщо у вас виникнуть питання, підходьте до кожного з нас, ми готові відповісти на них. Хочемо, щоб ви відчували себе тут затишно і щоб вам було цікаво.

Його доповнила Катерина Лозівець, голова РСС інституту, яка теж привітала присутніх і побажала, щоб всі провели цей суботній день весело і змістовно.

Уже після перших локацій школярі діляться своїми враженнями

Данило Кругляк, студент Криворізького коледжу економіки та управління імені Вадима Гетьмана:

- Початок і весь день сьогодні просто чудові. Мені дуже сподобались викладачі інституту і самі студенти. Дуже весело тут. Ми на першій локації готували інтерв’ю англійською мовою, відповідали на запитання та отримали за правильні відповіді цукерки.

Роман Радчук, студент Криворізького коледжу економіки та управління імені Вадима Гетьмана:

- Я вперше в Криворізькому економічному інституті. Локації «Знайомство» і завдання із психології дуже цікаві – враження позитивне.

Анастасія Загородня, студентка 2-го курсу Криворізького коледжу економіки
та управління імені Вадима Гетьмана:

- Мені сподобалось в інституті. Дуже класний колектив, дуже веселі хлопці й дівчата. Всі із задоволенням спілкуються, розповідають, запрошують. Я захоплююсь літературою, пишу вірші. Один із моїх віршів пропоную читачам:

Я не боюсь абсолютно нічого, якщо ти поруч зі мною. Хоч під кулі, під град та під бурю, коли твої долоні в моїй долоні. І навіть в Антарктиду я б поїхала разом з тобою, аби ти не замерз, я б гріла твої губи своїми губами, а тіло твоє собою… Для любові важливі не цілі, більш важливі їх виконання, те, як будемо йти нога в ногу у спільні випробування. Я не боюсь абсолютно нічого, якщо ти поруч зі мною, але чи ти цього вартий, чи вартий бути моєю любов’ю?

Говорить Олена Журба, учениця 8-А класу 41-ї школи:

- Мені дуже сподобався цей день, проведений у стінах КЕІ. Я із задоволенням брала участь у всіх локаціях, особливо у спортивній.

Про локації, підготовлені працівниками кафедр, розповідають викладачі

Наталя Василівна Скринько, доцент кафедри маркетингу:

- Кафедрою маркетингу було підготовлено цікавий проект. Уже самою назвою «Генії маркетингу» ми хотіли привернути увагу абітурієнтів на таку професію як маркетолог. Оскільки маркетинг він усюди, тож не побачити і не звернути на нього увагу просто неможливо. Співробтіники кафедри (Наталя Василівна Скринько, Марина Володимирівна Зав’ялова, Зоя Йосипівна Гелевачук) серйозно поставилися до цього проекту. Допомагали нам і студенти-старшокурсники, зокрема, Олександра Мар’янченко, студенти 1 і 2 курсів. Наприклад, Зоя Йосипівна Гелевачук  підготувалась старанно, розробила сценарій, який містить у собі творчі конкурси – дітям це цікаво. Вони із задоволенням брали участь у конкурсах, угадують відповідні назви, розробляють рекламні лозунги, описують відповідний товар. Ми намагалися, щоб це було цікаво всім, щоб привернути увагу саме до нашої професії, до нашого інституту.

Катерина Павліна Голікова, викладач кафедри економіки та підприємництва:

- Наша локація називається «Підприємництво та менеджмент». Ми надали можливість нашим студентам і майбутнім абітурієнтам самостійно розглянути корпорації (звичайно, і з нашою допомогою), співставити фотографії відомих управлінців корпорацій з їх іменами та з так званим логотипом компанії. Всі справляються з цим завданням добре. Звичайно, ми їм допомагаємо, розглядаємо кожну компанію, її успіх, у чому переваги управління цих команій і, в принципі, знайомимо наших абітурієнтів із системою менеджменту та підприємницькими здібностями цих людей.

Похвалила чудову атмосферу свята головний спеціаліст відділу освіти виконкому Криворізької міської ради Вікторія Ярославівна Полякова, яка прийшла до нас і щиро підтримала учасників свята. Вона висловила своє захоплення проведеним заходом. Зокрема, зазначила:

- Дуже в інституті комфортна атмосфера. Настільки тут відкриті всі один до одного, доступні і щирі. Абітурієнти відчувають себе затребуваними. Вони розуміють, що їх тут чекають. Такі заходи несуть великий емоційний заряд і великий позитив. Публічне адміністрування, економіка підприємств та інші спеціальності доносяться до школярів доступно й цікаво. Гарні квести, цікаві питання, аргументовані відповіді не лишають нікого байдужими.

Говорить Костянтин Ігорович Грабовський, асистент кафедри інженерії програмного забезпечення :

- Тут ми представляємо роботи наших студентів, розповідаємо про напрями діяльності нашої кафедри, про її перспективи. Ми прагнемо щороку оновлювати програми і досліджувати ринок праці. Не слід давати ті знання, які не можна використати на практиці. Великі компанії дуже вимогливі до своїх кандидатів і, зокрема, до знань логіки  мов. Це ми якраз і готуємо. Навчання в нас здебільшого йде через практику. Тобто у нас немає класичної вичитки матеріалу. У нас лекції – це розбір програм, де студенти разом із викладачем розглядають програму, вивчають її. Іноді займаються повною її розбіркою і, як любить говорити професор Олександр Семенович Зеленський,  знищуємо програму, щоб повністю заглибитися у її суть. Вивчення досить-таки поглиблене, інтенсивне за декількома напрямами: створення класичних додатків, веб-розробка, створення ігор, робота з графікою. Це зроблено спеціально, щоб враховувати сучасні тенденції й охопити широку аудиторію. Тому що деякі професії, на жаль, такі як класичний художник,  класична робота з базами даних, тобто звичайна паперова бухгалтерія, вже відходять на задній план. І нам потрібно готувати фахівців, які будуть готові до нового майбутнього.

Розповідає Катерина Лозівець, голова ради студентського самоврядування КЕІ:

- РСС разом із викладачами намагались готувати всі локації. Вони й зараз усі на локаціях. Щодо нашої – то ми вирішили зробити такий-от інтерактивний пазл, де з одного боку написано «Подія», яку ми проводимо, а на іншому боці – фотографія. Завдання учнів – скласти цей пазл разом.

Додає до слів Катерини Данило Кушнірук, секретар РСС, другокурсник:

- Я розповідаю учасникам про те, чим займається рада студентського самоврядування. А конкретніше, на яскравих прикладах із життя студентства. То ж кожен може поставити питання, яке його цікавить, взагалі, не тільки пов’язане з РСС, на яке ми із задоволенням відповімо.

Про свою локацію розповідає Єлизавета Сергіївна Шубенко, асистент кафедри обліку та оподаткування:

- Ми підготували дві локації, одна з яких – це складання пазлів, з яких майбутній студент може дізнатися, які предмети допомагають бухгалтерові у своїй праці, а інша – навпаки, заважає фахівцю. У нас є така локація, яка присвячена професії, яку може здобути випускник зі спеціальності «Облік і оподаткування». Це дерево, на яке треба «повісити яблучка», які відповідають професії. Діти сприймають це дуже позитивно, тому що наша спеціальність є універсальною, бо поєднує у собі і фінанси, і економіку, й облік та оподаткування.

Говорить Дар’я Ободець, студентка 4-го курсу КЕІ:

- Кафедра фінансів, банківської справи та страхування підготувала для школярів локацію, в якій є 5-6 завдань, де учні, спираючись на своє логічне мислення, вирішують багато кросвордів, ребусів, які пов’язані  повністю з фінансами і фінансовою темою. Вони чекають цукерку за правильну відповідь…

Єлизавета Едуардівна Давоян, асистент кафедри соціально-гуманітарних наук:

- Наша кафедра для сьогоднішнього свята підготувала пазли, тест Люшера і цей тест дозволяє більше дізнатися про власну особистість і власний емоційний стан. Також це візуалізація власної мрії. Діти із задоволенням складають пазли і пізнають себе.

- Сьогодні ми представляємо міжнародну локацію, де в нас представлено дві найкращі спеціальності, які є у Криворізькому економічному, - говорить доцент кафедри міжнародної економіки Ірина Іванівна Максимова, - це міжнародна економіка та міжнародні журналістика.  І ми запрошуємо наших майбутніх студентів відчути себе міжнародними бізнесменами, політиками, управлінцями, а також журналістами. Ми пропонуємо багато інтерактивних завдань. У нас є особливе завдання для тих, хто хоче бути журналістами. Воно секретне і поки всі учасники переходять з курсу на курс, з локації на локацію, виконуючи цікаві завдання, журналісти готують спеціальний репортаж.

Свою думку про проведений захід висловлює Олена Григорівна Тітова, викладач історії і соціології Криворізького коледжу економіки та управління імені Вадима Гетьмана:

- Ми привезли своїх студентів для профорієнтаційної роботи, щоб вони знали, які є спеціальності в КЕІ, які умови вступу до цього закладу вищої освіти. Сама я представляю кафедру історії коледжу економіки та управління. А моє хобі – це гра в теніс, тож я із задоволенням зіграла сьогодні разом зі студентами.

- У цьому році майбутні абітурієнти із задоволенням пройшли всі локації. Мало було тих, хто скучав і сидів би  на лавці, - додає викладач кафедри фізвиховання Едуард Олександрович Кайда. – У нас було 7 станцій: кільцевкид, дартс, настільний теніс, волейбол, баскетбол, стрибки через скакалку, обручі. Всі із задоволенням виконували необхідні вправи.

- Наша локація називається «Аллоха», - розповідає про своїх танцюристів керівник студентського клубу культури Наталя Ігорівна Крюкова.  – Ми пробували навчити танцювати учнів і їм це сподобалось. Усі танцюють. І не тільки ми їх навчили дечому, а й вони нас.  Два юнаки з коледжу навіть навчили наших студентів деяких рухів.  І вони тепер це вміють.

Говорить Іван Сокірко, студент Криворізького коледжу економіки та управління імені Вадима Гетьмана:

- Сьогодні був чудовий день. Все мені тут сподобалось.  Я дізнався, що є військова кафедра в інституті. Найбільше мені до душі припала локація, що відбувалася в актовій залі. Я у своєму коледжі займаюсь у Клубі веселих та кмітливих, пишу сценарії, готую жарти… Отже, все тут було добре.

Після проведених локацій  зібралася молодь в актовій залі, де їх привітав директор Криворізького економічного інституту ДВНЗ "КНЕУ імені Вадима Гетьмана" професор Андрій Валерійович Шайкан. Він сказав:

- Ми намагалися, щоб сьогоднішній день був таким, яким він є в університеті завжди. Звичайно, не кожного дня у нас таке дійство, але те, що ви сьогодні побачили, це наша філософія життя. Сьогоднішній день запам’ятається усім і ті думки, які викликав він, повинні спонукати вас на правильний вибір, правильні дії. І коли через півроку перед вами стане питання, де навчатися далі, пригадайте все те, що було сьогодні, порівняйте, зробіть аналіз, займіть виважену позицію і зробіть правильне рішення. Адже правильне рішення потім є основою вашого майбутнього життя на довгі роки.

І на завершення свята всі увімкнули свої телефони, бо на переможців чекав дзвіночок, за номером якого учасник був зареєстрований.  КЕІ підготував невеликі подарунки, які отримали наші майбутні абітурієнти.

- Сподіваємось, що ви тут будете не тільки гостями, а й нашими студентами, - сказав на завершення заступник директора Валентин Валентинович  Орлов.

І був сюрприз для присутніх у залі – під музичний супровід з фільму «Слуга народу», в костюмі, в якому був Володимир Зеленський, нинішній Президент України, перед школярами виступив кращий учасник SCHOOL DAY.

19.10.2019
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©