Викладачі Aalto University у проєкті «Stem & School Day»

Викладачі Aalto University у проєкті «Stem & School Day»

Цього тижня у межах Міжнародного проєкту «Stem & School Day» викладачі ДУЕТ та фінського Aalto University проводили разом заняття для учнів та учениць 10-11 класів ліцею №129.

Юні криворізькі науковці не тільки вивчають фізику та хімію, а ще й практично застосовують свої знання під час заняття. У лабораторіях Технологічного інституту ДУЕТ вони вивчали властивості елементів родини Феруму та їхніх сполук, властивості одноатомних спиртів, теплове випромінювання, визначення моменту інерції хрестоподібного маховика.

Учні ліцею поділилися своїми думками щодо зелених технологій.

Лаврентій Гавриленко, учень 11-Т1 КЛ №129: «На мою думку, потрібно берегти нашу планету для наших нащадків, оберігати все зелене, що нам дала природа. А для цього ми маємо заощаджувати ресурси, які не відновлюються, використовувати екологічні матеріали, щоб вони якомога швидше розкладалися і не забруднювали навколишній світ».

Серафим Бакшеєв, учень 11-Т2 КЛ №129: «Я вважаю, що дбайливе ставлення до екології важливе для збереження природних ресурсів, здоров'я сучасних людей і майбутніх поколінь, а також для збереження біорізноманіття тварин та зменшення впливу на кліматичні зміни».

Проєкт «Stem & School Day» реалізується Державним університетом економіки і технологій у партнерстві з Aalto University (Фінляндія), за фінансування компанії «РУДОМАЙН», за підтримки виконкому Довгинцівської районної в місті ради.

Як пройшло заняття, дивися у відео.

22.03.2024
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©