Міжнародна діяльність у дії

Міжнародна діяльність у дії

Співробітники ДУЕТ (доцент кафедри металургійних технологій Наталія Сусло та керівниця Центру студентських комунікацій Катерина Лозівець) взяли участь Erasmus Staff Training Days в Університеті Аалто – дводенний тренінг для спеціалістів (HR-фахівців, педагогів, викладачів), який відбувся 08.06-09.06.2023р. 

Захід було проведено у кампусі Університету Аалто в Отаніємі. Це були два дуже цікавих та насичених інформацією й екскурсіями дні.

Перший день програми складався зі знайомства з університетом:

  • керівниця служби навчання Ейя Зіттінг розповіла про структуру університету та напрямки розвитку. В університеті навчається 12600 студентів очного навчання (6533 бакалаврів, з них 595 іноземних, 6067 магістрантів, з них 1658 іноземних); у штаті працює понад 4000 працівників, з яких майже 400 є професорами;

  • віце-президент Оссі Науккарінен презентував шляхи формування стійкого майбутнього (1 – наукові прориви в науці, мистецтві, технологіях та бізнесі, 2 – виховання студентів як особистостей, які змінять правила завтрашнього дня, 3 – інноваційні рішення для розв’язання глобальних викликів);

  • професор Ханну Серісте представив доповідь на тему: «Університети в турбулентному глобальному середовищі», в якій розкрита трансляція великих викликів у 5 сферах рішень для формування сталого майбутнього: «01 Нульовий вміст вуглецю», «02 Гарне життя», «03 Квітуча природа», «04 Замкнуті цикли», «05 Справедливе суспільство»).

Після дискусій, студентські гіди провели екскурсію надсучасним та зручним кампусом Отаніємі. Кампус є мультикультурним центром, де студенти та викладачі працюють у тісній співпраці з передовими світовими компаніями.

Другий день був не менш насиченим та цікавим. Розпочався він з «круглого столу» про цифрове викладання, освітні технології та навчання в Аалто. Університет надає кілька цифрових середовищ навчання, команду експертів та добре обладнані приміщення, в яких відбувається як повсякденне навчання, так і розробка інноваційних і творчих рішень у постійній співпраці з викладачами.

Поєднання цифрових освітніх технологій з фізичним простором відкриває широкі можливості для навчання, орієнтованого на студентів. Різноманітне навчальне середовище Університету Аалто підтримує гнучке використання простору та нові педагогічні можливості, які сприяють очному та змішаному навчанню у цих навчальних просторах.

Участь у таких міжнародних програмах надихає на використання отриманого досвіду та впровадження нових ідей в освітній процес Державного університету економіки і технологій. Сподіваємось на продовження плідної співпраці з Університетом Аалто!

21.06.2023
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©