Читаємо разом з “Українська цифрова бібліотека”

Читаємо разом з “Українська цифрова бібліотека”

В Україні повноцінно запрацював додаток “Українська цифрова бібліотека” (УЦБ), розробником якого є Український інститут книги.

Мета УЦБ - популяризація і доступність української книги в електронному форматі та долучення якомога більше українців до читання. Адже читання всебічно розвиває людину: без книжки не стати цікавим співрозмовником, успішним фахівцем, відповідальним громадянином.

Ви можете читати будь-де і будь-коли: видання цифрової бібліотеки доступні на смартфонах і планшетах. Бібліотека пропонує сучасні та класичні твори українських та іноземних авторів – художні, науково-популярні, публіцистичні.

Користування застосунком та читання завантажених книжок є безкоштовним. Але, як і в кожній бібліотеці, є умови користування, з якими можна ознайомитись за покликанням: https://ubi.org.ua/uk/activity/terms

Для користування УЦБ треба встановити безплатний застосунок для ОС Андроїд. Незареєстровані користувачі можуть переглядати описи книжок та ознайомчі фрагменти. Для повноцінного читання треба зареєструватися – вказати адресу електронної пошти та погодитися з правилами. Зареєстровані читачі можуть обрати для читання кілька творів, але не більше, ніж 20 одночасно і завантажити їх на свій пристрій. Обрані публікації завантажуються на пристрій читача, їх можна читати автономно, без інтернету. Ці книжки можна читати лише через застосунок УЦБ, вони “невидимі” для інших читалок, недоступні через файлову систему і їх не можна переслати на інші пристрої. Для оновлення книжок треба “повернути” прочитані (вони будуть видалені з пам’яті пристрою) та обрати бажані.
Усі твори розміщені в бібліотеці законно.

Більше інформації про Українську цифрову бібліотеку можна знайти на порталі Українського інституту книги https://ubi.org.ua/uk/activity

 

05.05.2023
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©