Форум АЮКУ-2020: «Відповідальний бізнес і права людини»

Форум АЮКУ-2020: «Відповідальний бізнес і права людини»

13 - 14 березня 2020 року в ІТ-hub Криворізького економічного інституту ДВНЗ "КНЕУ імені Вадима Гетьмана" (м. Кривий Ріг, пл. Визволення, 2) відбувся Форум Асоціації юридичних клінік України-2020 «Відповідальний бізнес і права людини»

Під час Форуму відбулося проведення виборів голови і членів правління Асоціації юридичних клінік України, обговорення результатів роботи юридичного клінічного руху України та ключових завдань їхньої модернізації.

Також було проведено серію майстер-класів від кращих українських та іноземних експертів із питань відповідального ведення бізнесу по відношенню до прав людини.

 Ця діяльність здійснюється завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку в рамках гранта, наданого Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору».

Розповідає голова Асоціації юридичних клінік України професор Андрій Галай:

"Щорічний Форум Асоціації — це спосіб зібратися, висвітлити головне, що зроблено, обговорити основні нові  ідеї і вибрати з них пріоритети, які будуть втілюватися в життя протягом цього року. Особлива «фішка» цього з’їзду, який відбувається раз на два роки, - це перевибори  правління  і знову ж таки можливість через конкуренцію ідей вибрати наших нових лідерів, які будуть нас рухати вперед з тим, щоб працювати на результат. Третій елемент — це пошук нових тем, нових специфік для розвитку Асоціації. Цього року маємо дві нові специфіки, які поєднуються між собою – це відповідальний бізнес і відповідальні фінансові послуги. Це вразливі для прав людини сфери, в яких мало хто працює в Україні, тож юридичні клініки розпочали роботу з розробки цих тем. Ми будемо ділитися унікальними  українськими та іноземними напрацюваннями завдяки  залученню провідних експертів-спікерів у цих сферах. На форум з усіх регіонів України до нас приїхали 49 учасників. Кілька осіб, через карантин не змогли взяти участь особисто, але вони змогли стати учасниками форуму та віддати свій голос у голосуванні за голову та членів Правління АЮКУ у он-лайн форматі".

За результатами виборів головою Асоціації обрано Юлію Ломжець (Національний університет кораблебудування імені адмірала С.О. Макарова). До складу правління Асоціації увійшли: Андрій Галай (Тернопільський національний економічний університет), Катерина Дацко (Криворізький економічний університет ДВНЗ «КНЕУ ім. В. Гетьмана»), Тетяна Шолкова (Університет державної фіскальної служби України), Христина Ковцун (Школа права Українського католицького університету), Ольга Настіна (Білоцерківський національний аграрний університет).

Другий день форуму був присвячений темі відповідального бізнесу і прав людини. До роботи з учасниками Форуму були задіяні:  керівник  Центру "Розвиток КСВ” Марина Саприкіна та професор юридичного факультету Люблінського католицького університету (Польща) та директор і засновник Центру розвитку юридичних навичок Ділейна Свенсовна. За результатами другого дня були здійсненні напрацювання стратегії розвитку з цієї теми у спільноті Асоціації.

 Роботу Форуму було завершено екскурсією до Університету та музею ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», де начальник управління з навчання та розвитку департаменту персоналу «АрселорМіттал Кривий Ріг» Катерина Залозних ознайомила з роботою Університету та навела вдалі практики співпраці бізнесу й університету.

Розповідає координаторка проведення Форуму — декан юридичного факультету Катерина Дацко:

«Для мене усі заходи Асоціації юридичних клінік є особливими, адже розвиток нашої юридичної клініки розпочався саме зі вступу у Асоціацію. Цього року нам випала честь зустрічати у нас Форум АЮКУ-2020. За результатами Форуму маємо нове Правління АЮКУ, 8 нових юридичних клінік – членів Асоціації, стратегію розвитку теми відповідального бізнесу і прав людини у спільноті АЮКУ та безліч нових вражень, знайомств і планів. Радію, що цей захід став можливістю познайомити колег із різних регіонів України з нашим містом та юридичним факультетом Криворізького економічного інституту ДВНЗ «КНЕУ ім. В.Гетьмана».

Більше фотографій за посиланням 

16.03.2020
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©