Міжнародний день дарування книг

Міжнародний день дарування книг

Не валентинками єдиними. 14 лютого – це не тільки свято закоханих. Це ще й Міжнародний день дарування книг. Він об’єднує всіх, хто любить читати. Цього дня дарують книги друзям та незнайомцям, віддають їх бібліотекам, школам, дитячим будинкам, лікарням чи просто залишають книги у людних місцях.

Ініціювала це свято засновниця сайту дитячої книги американка Еммі Бродмур. Якось один із її трьох синів здивувався, чому в календарі немає дня, призначеного для дарування книжок одне одному. Так завдяки дитячій цікавості зародилася ініціатива. Еммі підтримали родичі, знайомі, колеги, друзі з соціальних мереж. І вже невдовзі добра справа розійшлася світом. Ця традиція прижилася і в Україні.

У бібліотеці нашого університету також є «Відкрита полиця», завдяки якій викладачі і студенти ДУЕТ діляться одне з одним прочитаними книжками.

Напередодні свята чудову нагоду скористуватися цією полицею отримали і наші дітки-переселенці з гуртожитку. Члени Ради студентського самоврядування ДУЕТ разом з провідним бібліографом Наталією Смілянською прийшли в гості до діточок, щоб поділитися прочитаними книгами і, можливо, завдяки отриманим знанням, знайти відповіді на ту безліч запитань, які постають перед дітками і дорослими у наші непрості часи.

– Сьогодні я отримала можливість подарувати дітям шматочок щастя, – розповідає студентка групи МВС-22 Анна Усенко. – Дуже складно описати власні емоції, коли дивишся на п'ятирічну дівчинку, яка притуляє до серця книжку і пошепки дякує; коли бачиш маленьких діточок, які ще навіть не вміють читати, але з непідробною цікавістю роздивляються казкові ілюстрації... В такі моменти я відчуваю себе так, ніби змогла здійснити найпотаємніше дитяче бажання. А це лише книга. І не важливо, про що вона – фантастичних істот, тварин чи людей. Головне – бачити той вогник в очах дітей, які із захопленням торкаються яскравих сторінок.

Тож запрошуємо усіх небайдужих долучитися до акції #відкритаполицяДУЕТ #читаємоукраїнською #ДУЕТfamily                                                   

Прочитані книжки, якими ви хочете поділитися з іншими, пропонуємо приносити в корпус університету на площі Визволення 2. 

                                                                          Відсвяткувати Міжнародний день дарування книг доволі просто – даруйте книги іншим людям!!!

14.02.2023
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©