Підсумки Журналістського квесту для вихованців шкільних гуртків

Підсумки Журналістського квесту для вихованців шкільних гуртків

 

Суботній журналістський квест було проведено кафедрою міжнародних відносин ДУЕТ спільно з інформаційно-творчою агенцією «ЮН-ПРЕС». У заході взяли участь члени журналістських гуртків, вихованці гуртків публіцистики та літературознавства, а також учні випускних класів, які цікавляться журналістикою та медіа. За підсумками квесту 39 учасників отримали сертифікати.

 

На початку зустрічі учасники створили цифровий портрет сучасного журналіста, наділивши його найнеобхіднішими якостями та вміннями. Разом відкрили переваги поєднання компетенцій у сфері медіа та міжнародних відносин, які надає освітня програма ДУЕТ «Міжнародна інформація та журналістика» на спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

 

Модераторами заходу виступили Ірина Максимова, зав. кафедри міжнародних відносин, та Світлана Новікова, студентка 2-го курсу програми «Міжнародна інформація та журналістика». Цікавий квест, який став справжньою інтерактивною пригодою для учнів, розробила Наталія Шелудякова, доцент кафедри міжнародних відносин.

 

Учні мали нагоду зануритися у різноманітні цікаві завдання. Разом протестували себе на знання ключових понять і явищ міжнародного інформаційного простору, креативили у складанні незвичайних текстів, описували явища навколишнього світу, використовуючи нетипові конструкції та звороти.

 

Квест залишив море позитивних вражень в організаторів та учасників зустрічі:

 

«Сьогоднішній квест став справжнім креативним майданчиком для молоді, яка вірить у силу слова! Ми познайомилися зі стількома талановитими вихованцями гуртків журналістики з Дніпропетровщини, Київщини, Вінниці, Полтави. Дуже радію теплим фідбекам щодо нашої освітньої програми «Міжнародна інформація та журналістика», яка зацікавила учасників. Сподіваюся на нові спільні проєкти у майбутньому!» – ділиться враженнями Ірина Максимова.

 

А ми вкотре переконалися, що в Україні найталановитіша молодь. З думками учнів щодо сили слова можете познайомитися і ви.

 

Учасники квесту про силу слова:

 

«Кожен з нас, великий і малий -володіє силою слова. Цією силою можемо: поранити, принизити, зруйнувати чиєсь життя та навіть вбити. А може й навпаки-ощасливити, збагатити, розхвалити ми можемо за допомогою , того ж самого слова. Тобто, ця сила має більшу потужність чим будь-яка інша фізична сила. Як казав Рильський: "Слово — зброя. Як усяку зброю, його треба чистити та доглядати". Тому всі мають різними методами, за допомогою різних ресурсів навчитися доцільно користуватись цією "зброєю", і коли цього буде досягнено, то сила слова проявиться і в достатку, і в досягненнях, та здоров'ї. Тобто майже в усіх аспектах успішного життя»

Кіра Панченко

 

«Бентежить, чіпляє, надихає, ранить, вбиває, просвітлює, розвертає на 180… Ось вона, сила слова»

Олеся Катрич

 

«Сила слова проявляється в устах тих, хто це слово народу передає. Хто уміє працювати з ним, обробляти немов глину. Сила проявляється коли слову вірять, коли слово змінює цей світ.»

Марія Бегмат

 

«Ми постійно отримаємо, обробляємо та ділимось інформацією, оскільки це, фактично, є нашим життям. І зараз війна йле на двох фронтах, на інформаційному і, власне фізичному. На інформаційній війні зброєю є, саме слово.»

Аліна Глущак

 

«Сила слова проявляється у його впливі на слухачів. Словами можна маніпулювати, переконувати, просити, змінювати думку оточуючих. Слово - це своєрідна зброя.»

Віоланта Ромашко

 

«В словах, які ми говоримо, завджи можна знайти інше значення, закладене несвідомо. Підбирати правильні слова — важливо, бо таким чином ми формуємо відношення до певних тем у суспільстві, в цьому і полягає сила слова.»

Анастасія Монастирна

26.10.2022
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©