Історичний момент для вишів Кривого Рогу: ДУЕТ підписав меморандум про співпрацю з ДонДУВС

Історичний момент для вишів Кривого Рогу: ДУЕТ підписав меморандум про співпрацю з ДонДУВС

Передувала цьому спільна зустріч представників обох ЗВО, на якій і було обговорено подальшу співпрацю та окреслено напрямки, у яких ДУЕТ та ДонДУВС можуть бути корисними одне одному та своїм студентам.

Здавалось би, такі різні за переліком спеціальностей університети, не можуть мати точок дотику. Але сила цієї співпраці саме у відмінності, завдяки чому виші будуть доповнювати одне одного і, відповідно, конкурентоспроможність та затребуваність випускників на ринку праці значно зросте.

Зокрема, в рамках меморандуму передбачається здобуття студентами другої вищої освіти. Навчаючись в ДонДУВС курсант може паралельно отримати диплом у ДУЕТ і випускаючись зі свого вишу мати вже не один, а два дипломи. У ході обговорення між керівниками  та викладачами обох вишів, було визначено чотири спеціальності, за якими і буде відбуватися подальша співпраця, це ІТ-технології, психологія, журналістика, облік та оподаткування. Для прикладу, випускнику ДонДУВС, який буде працювати в сфері протидії кіберзлочинності у його професійній діяльності надважливі знання з комп’ютерних технологій, яким навчають у ДУЕТ. Або ж, правоохоронцю, який займається економічними злочинами, не обійтися без фахових знань з бухгалтерського обліку та аудиту, якими у повній мірі володіють викладачі ДУЕТ і готові навчити цьому своїх студентів. 

Перед підписанням меморандуму керівники обох університетів, в. о. ректора Державного університету економіки та технологій Андрій Шайкан та ректор Донецького державного університету внутрішніх справ Сергій Вітвіцький, підкреслили важливість такої співпраці, яка відкриває широкі можливості для кожної зі сторін, особливо у такі непрості для країни часи:

«ми завжди намагаємося дотримуватися правила, що не треба боятися чогось нового у відносинах з партнерами, ми шукаємо нові форми і обрії, ми живемо в умовах, коли треба швидко змінюватися. У нашому місті склалися стереотипи, що треба замикатися тільки в кордонах свого вишу і комунікувати тільки під час офіційних зустрічей. Це неправильно, ми йдемо на спілкування з партнерами без зброї і з відкритими обіймами. Разом ми станемо сильнішими і це буде плюсом і для вас, і для нас. Давайте йти вперед великими стрибками!», - сказав Андрій Шайкан, ставлячи підпис під меморандумом.

Меморандумом також передбачено проведення спільних освітньо - наукових заходів, підвищення рівня науково-методичної, навчально-виховної, педагогічної діяльності та обмін досвідом з впровадження новітніх технологій у навчально - виховний процес.

Дякуємо нашим партнерам за довіру!

03.06.2022
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©