Як протидіяти маніпуляціям?

Як протидіяти маніпуляціям?

Майже щодня ми стикаємося зі спробами прихованого впливу на нас та нашу свідомість. Але розуміємо це лише тоді, коли нас вже втягнуто в процес. Наша спікерка Марія Головань допомогла розібратися як розгледіти маніпулятора та протистояти йому.
 
Такі люди спочатку усіма можливими засобами привертають увагу, а потім вже знаходять наші слабкі місця. Відчуття провини є першим кроком до контролю. Настанови, яким нас вчили, такі як «завжди допомагай», «будь добрим до інших» є помічниками маніпулятора. Таким чином ми й потрапляємо «на гачок".

Спікерка не лише попередила про можливі загрози, а й навчила слухачів технікам активного й пасивного захисту. Найголовнішим правилом є усвідомлення того факту, що нами керують. Завдяки цьому ми можемо уникати контактування з маніпулятором або використовувати контрманіпуляції.  Тобто вести "гру" за своїми правилами. Також у даному випадку ми можемо використовувати, вже вивчені та проаналізовані разом з Марією Головань, закриті та відкриті питання.

Дякуємо спікерці за цікавий вебінар! Тепер ми впевнилися, що цілком нормально не реагувати на провокації, а також зберігати мовчання та не відповідати, якщо не хочеться.

 

27.05.2022
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©