Економіка України починається з Бухгалтера!

Економіка України починається з Бухгалтера!

Економіка України починається з Бухгалтера! 🇺🇦

«Облік і оподаткування» - спеціальність

випробувана часом та кризовими явищами в економіці

Робота фахівців з обліку і оподаткування є незамінною складовою бізнесу, оскільки їх можливості є універсальними та охоплюють найважливіші економічні напрямки: облік, аналіз, контроль, аудит; стратегічне управління; оподаткування, ІТ-технології,  фінансово-економічна безпека. тому з року в рік вона потрапляє в п’ятірку найнеобхідніших для роботодавців, її позиції залишаються непохитними і з розвитком нових технологій.

Професії в галузі обліку і оподаткування мають:

  • платоспроможний попит на ринку праці
  • суспільний інтерес, державну підтримку
  • статус та авторитет
  • шляхи розвитку

Професійні бухгалтери та аудитори в усьому світі виконують в суспільстві важливу роль. Інвестори, уряд і населення в цілому покладаються на фахівців з обліку і оподаткування  в плані достовірного і повного фінансового обліку та звітності, ефективного фінансового управління та компетентних рекомендацій з різних питань.

Спеціальність «Облік і оподаткування»:

  • включено до переліку спеціальностей та/або професій споріднених з відповідними військово-обліковими у сфері бухгалтерського обліку та аудиту;  
  • віднесено МОН України до кон’юнктурних.

Основними ознаками професій в галузі обліку і оподаткування є:

  • займають монопольні позиції, зокрема, при проведенні державного аудиту та незалежного аудиторського  підтвердження фінансових звітів, податковому консультуванні;
  • висока професійна мобільність, унаслідок якої особи з бухгалтерською освітою займають інші економічні або фінансові посади (економісти, фінансисти, менеджери, бухгалтери-програмісти) та вищі керівні пости у великому бізнесі та державних установах;
  • форми здійснення своєї діяльності (автономність і саморегульованість професії):  як наймана особа у штаті підприємства або як незалежний професіонал. Сфера незалежної діяльності охоплює надання широкого спектру платних послуг із проведення аудиторських перевірок,  оподаткування і консультування; консалтингу з менеджменту та фінансового менеджменту. Бухгалтерський аутсорсинг надає широкі можливості не прив’язуватись до роботи з одним підприємством, а охоплювати широке коло фірм, надаючи їм послуги дистанційно.
  • можливість безперервного навчання: те, що відрізняє професійних бухгалтерів від інших носіїв професії, – це вимога постійно підтримувати професіоналізм.  В Україні постійно зростає кількість спеціалістів (бухгалтерів, аналітиків, аудиторів) що мають дипломи та сертифікати міжнародних інститутів та організацій. Найбільш поширеними серед роботодавців є бухгалтерські сертифікації з міжнародних стандартів фінансової звітності, власники яких заносяться в базу даних, яка є доступною для потенційних роботодавців, в тому числі зі спільних підприємств та підприємств з іноземними інвестиціями, для яких такий сертифікат – індикатор «знаку якості» фахівця з обліку і оподаткування.
  • має перспективи свого розвитку: сьогодні, бухгалтерська сфера відчуває зміни, ключовими каталізаторами яких стали блокчейн, штучний інтелект, BigData. Облік, аналіз та контроль відбувається за допомогою ІТ-рішень, формується електронна звітність, набуваються навички віртуальної співпраці, виконувати роботу можна дистанційно завдяки хмарним технологіям,  увага фахівців зосереджена на оцінці й аналізі даних, і як наслідок, з’явилися нові професії, які співіснують поряд з класичними: експерт з аналізу даних, інформаційний  аналітик, бізнес-аналітик, консультант  з питань комерційної діяльності та управління. Така тенденція приводить до того, що більш високими темпами зростає попит на фахівців, які вміють працювати в digital-форматі. Орієнтуючись на запити роботодавців, колективом кафедри обліку і оподаткування Державного університету економіки і технологій, розроблено інноваційну освітньо-професійну програму  «Діджитал облік та бізнес-експертиза». Програма  дозволить збалансувати цифрові та професійні компетентності у майбутніх фахівців, усвідомити перспективи професії, що відкриваються через цифровізацію  економіки.

Ринкові умови, в яких працює держава, кризові явища (військовий стан, пандемія COVID-19 )  повною мірою дали можливість розкритися бухгалтерам, аудиторам і вони на ділі довели свою роль та значення в діяльності будь-якого підприємства, зокрема штат бухгалтерів намагалися зберегти в незмінному складі з можливістю виконання професійних обов’язків  дистанційно.  Сьогодні, коли держава працює в умовах військового стану, продовжує працювати той бізнес, де були грамотні фахівці з обліку і оподаткування. Вони швидко адаптувалися, щоб в правовому полі передавати активи та грошові кошти в допомогу ЗСУ, надавати матеріальну допомогу працівникам підприємства та внутрішньо переміщеним особам, опанували особливості кадрового обліку й оподаткування в умовах військового часу.

Запрошуємо на навчання за спеціальністю «Облік і оподаткування» на освітні рівні «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр» та ставайте професіоналами задля економічної безпеки бізнесу та державних підприємств України.

 

При всіх змінах сучасного економічного середовища

фахівці в галузі обліку і оподаткування залишаються

ПОТРІБНИМИ, БАЖАНИМИ ТА ЦІННИМИ!

24.05.2022
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©