День пам'яті жертв політичних репресій

День пам'яті жертв політичних репресій

Ліна Костенко свого часу казала: "Я не люблю нещасних. Я щаслива. Моя свобода завжди при мені". Українці з давніх-давен боролися за свободу та правду на своїй землі. На жаль, ніколи це не давалося легко, не обійшлося й без репресій. Щороку третьої неділі травня ми вшановуємо пам’ять мільйонів загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом. 

Невеличкий екскурс в історію запровадження Дня політв'язня, починаючи з радянської доби і аж до часів незалежності, ми здійснили з нашим спікером Валентиною Шайкан. Вона є професором, доктором історичних наук, в.о. завідувача кафедри соціально-гуманітарних наук Державного університету економіки і технологій. Під час розмови задля кращого розуміння теми викладачка долучила документи та історичні матеріали, доробки сучасних дослідників з проблем тоталітарних режимів.

Важливо було навчитися розрізняти поняття "терор" та "тероризм". Комуністична влада, за словами істориків, завжди базувалася на насиллі та репресіях. А крайня форма насилля - масовий терор, який для СРСР був найголовнішим засобом державного управління.

Але як би життя не колихало долі українців, наша воля та сила духу поборе усі негаразди на нашому шляху. Дякуємо спікеру за краще розуміння української історії! В складні для України часи знання є силою на шляху до перемоги!

18.05.2022
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©