❓8 травня VS 9 травня

❓8 травня VS 9 травня

Концепція "Ніколи знову" вже не працює? Та чи 9 травня взагалі має сенс для українців? Питання, які турбують народ та мають бути роз'яснені у ХХІ столітті! 

✅Наш спікер - Шляхтич Роман Петрович - в.о. декана юридичного факультету, кандидат історичних наук, доцент кафедри соціально-гуманітарних наук. Роман Петрович детально розглядав тему німецького окупаційного режиму на території України, та досліджував історії українського національно-визвольного руху в роки Другої світової та у повоєнний час. Отже, своїми висновками він вирішив поділитися зі слухачами.

🗓️8 травня вся Європа відзначає День пам’яті й перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Спікер підкреслив, що ця дата є фактичним визнанням капітуляції Німеччини, а не кінцем війни. Тому ця подія викарбувалась у пам'яті багатьох не як День перемоги, а як нагадування про страшну катастрофу і застереження, що не можна розв'язувати міжнародні конфлікти збройним шляхом, ультиматумами, агресією та анексією.

Мало хто знає, але під час Другої світової, на території України відбулися більшe ніж 8 різних конфліктів🔥💣. Один з яких, на жаль, триває і нині. Гасло "ніколи знову" змінилося на "можемо повторити". Це є ще одним доказом правильності приєднання нашої неньки до традицій в європейському дусі🇪🇺.

🕯️Україна вшановує пам'ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни. Дякуємо спікеру за грунтовне та цікаве пояснення важливої для нас теми. Тепер ми впевнено відійшли від радянських наративів та ще більше шануємо і знаємо власну, українську історію!🇺🇦

10.05.2022
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©