8 І 9 ТРАВНЯ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ І ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

8 І 9 ТРАВНЯ – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ І ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

На жаль, цей травень українці зустріли зі зброєю в руках, у боротьбі з російськими окупантами, які посягнули на незалежність і територіальну цілісність України. На нашій землі злодії чинять велику кількість жахливих воєнних злочинів проти наших громадян.

Вперше в Україні День пам'яті та примирення відбувся 8 травня 2015 року. Відповідний наказ підписано президентом України від 24 березня 2015 року та Закону України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років".

Головна мета цього дня - гідно вшанувати пам'ять українських воїнів, які зробили свій героїчний внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції, та висловити повагу всім тим, хто боровся проти нацизму. За різними даними в Україні під час Другої світової війни загинуло понад 8 мільйонів людей. 

Гинуть українці і зараз, від катувань росіян помирають не лише військові, дорослі, але й діти. Саме тому нам не залишається нічого іншого, як перемогти і показати злу, що воно не має жодного морального права на існування у цьому світі.

Як і у середині минулого століття ми захищаємо свою землю від агресора-окупанта. Перемога у цій війні означає для нас вільне життя у своєму власному домі за своїми власними правилами. Ми ніколи не були загарбниками як нацисти чи рашисти, тому правда і сила на нашому боці. 

🇺🇦Наша сила у нашій єдності!Ми повернемо всі свої території і напишемо нову історію українських перемог. Не завжди більший ворог означає сильніший ворог. Українці, криворіжці, не зупиняймося у нашій боротьбі!

‼️А ми нагадуємо, що зануритися глибше у всі історичні події, пов’язані з Другою світовою війною, детальніше ви зможете на вебінарі, який ДУЕТ спеціально підготував до пам’ятної дати. Призначаємо вам онлайн-зустріч завтра о 15:00 на платформі Zoom!

08.05.2022
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©