Тематичний вебінар «Державні та місцеві облігації та грантове фінансування»

Тематичний вебінар «Державні та місцеві облігації та грантове фінансування»

На вебінарі, організованому 15.04.2022р. кафедрою фінансів, банківської справи та страхування були розглянуті методичні питання проведення емісії державних та місцевих облігацій, грантового фінансування, міжнародний досвід використання цих інструментів в фінансуванні державних потреб та соціально значущих проєктів місцевої громади.

Особлива увага була приділена емісії військових облігацій зразка 2022 року, які стали дієвим інструментом фінансування державних витрат, спрямованих на відбиття російської агресії. Використання військових облігацій було розглянуто в історичному контексті Першої та Другої світової війн та в сучасному (на прикладі отриманих від емісії надходжень до державного бюджету України в сумі понад 2 млрд. доларів США). В контексті відновлення інфраструктури України після перемоги було оцінено потенційні можливості використання фінансування відповідних проєктів за рахунок емісії місцевих (муніципальних) облігацій. Розглянуто переваги даного фінансового інструменту, закордонний досвід, оцінено потенціал застосування після завершення військових дій. 

Також увагу було приділено грантовому фінансуванню (законодавчо-нормативна база, методологія, практичні кейси). Акцентовано увагу на можливостях використання  грантового фінансування для вирішення найрізноманітніших проблем сучасності: фінансування інфраструктурних та екологічних проєктів; відродження закладів освіти і науки на територіях, що постраждали під час військових дій; розвитку науки і техніки в Україні; допомоги постраждалим від військового вторгнення з боку росії.

По закінченню відбулося обговорення доповіді та інших питань пов'язаних з функціонуванням фінансово-кредитної системи під час війни та після перемоги. 

16.04.2022
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©