Круглий стіл «Можливості розвитку соціального підприємництва у закладах освіти»

Круглий стіл «Можливості розвитку соціального підприємництва у закладах освіти»

В останні десятиліття одним із головних орієнтирів діяльності у різних сферах стає вирішення соціальних проблем, тому у всьому світі активно розвивається соціальне підприємництво. ДУЕТ не залишається осторонь сучасних трендів, 10 грудня в IT HUB Coworking відбувся круглий стіл «Можливості розвитку соціального підприємництва у закладах освіти».

В заході взяли участь представники Криворізький фахового медичного коледжу, ВСП «Автотранспортний фаховий коледж КНУ», ДНЗ «Криворізький центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів будівельної галузі», ФК «Політехніка», ВCП «Криворізький технічний фаховий коледж», Криворізького фахового коледжу

Під час круглого столу обговорювалися питання:

  • можливостей здобуття в освітньому закладі першого досвіду підприємницької діяльності;
  • можливостей створення в закладах освіти соціальних підприємств, що дозволить молоді вчиться відповідальності, вмінню приймати рішення, формувати команди, змінювати навколишнє середовище.
  • розвитку креативного мислення та підприємницьких навичок, підвищення шансів студентів на успішну самореалізацію за допомогою молодіжного соціального підприємництва;
  • створення мережі навчальних закладів, які стануть частиною національної екосистеми розвитку соціального підприємництва в Україні.

З керівницею Лабораторії соціального підприємництва у Дніпропетровській області проекту «EU4Youth: розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців в Молдові та Україні» Яною Лисунець обговорювались питання співпраці у розвитку соціального підприємництва. Пані Яна, розповіла про діяльність Лабораторії, наголосила на важливості та можливостях просування ідей соціального підприємництва в закладах освіти різних рівнів. Тетяна Виговська-Каменко, співзасновниця ГО «Егаліте Інтернейшнл», координаторка проекту «EU4Youth: розкриття потенціалу молодих соціальних підприємців в Молдові та Україні» ініціювала підписання меморандуму про співпрацю між ЗВО, коледжами Кривого Рогу та ГО «Егаліте Інтернейшнл». Предметом співпраці стало просування ідей в сфері соціального підприємництва та національної екосистеми розвитку соціального підприємництва в Україні.

Результатом зустрічі стало підписання меморандуму про співпрацю ДУЕТ з ГО «Егаліте Інтернейшнл». Метою подальшої співпраці стане формування світогляду та вмінь, поширення знань націлених на практичну реалізацію соціального підприємництва на території України та за її межами та спільна розбудова національної екосистеми розвитку соціального підприємництва в Україні.

Фото події за посиланням

13.12.2021
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©