Міжнародна мобільність, співпраця та інтернаціоналізація: підсумки поїздки

Міжнародна мобільність, співпраця та інтернаціоналізація: підсумки поїздки

Днями професор кафедри міжнародної економіки, Володимир Васильович Кулішов, повернувся з напрочуд продуктивної поїздки до Узбекистану.

Володимир Васильович не тільки прочитав цикл лекцій з міжнародних відносин, але й мав нагоду особисто поспілкуватися з топ-менеджментом провідних Університетів країни, обговорити спільні наукові та викладацькі проєкти, прокласти вектори майбутньої співпраці.

Про відвідини Бухарського національного університету та перші дні подорожі ми вже писали раніше тут.

Тисячі кілометрів наукової подорожі подолано, тож відзначимо ще й такі знакові зустрічі.

У Каракалпакському державному університеті професор Кулішов мав відкриту зустріч із проректором по науці, проректором з фінансово-економічних відносин, деканом економічного факультету та завідувачем кафедри економіки. На зустрічі обговорили питання участі закладу у міжнародному Конгресі, який традиційно проводить ДУЕТ, окреслили напрямки співпраці.

Після зустрічі на студентів та викладачів університету чекала лекція «Економічна дипломатія в умовах слоубалізації: теоретичні та практичні аспекти», яка викликала жвавий інтерес в аудиторії та закінчилась плідною дискусією. Як зазначив Володимир Васильович: «Питання розвитку економічної дипломатії є дуже важливими для Узбекистану, тож приємно, що я мав нагоду поділитися досвідом їх вирішення».

Зазначимо, що представлений професором матеріал дослідження був раніше апробований ним при викладанні дисциплін на спеціальностях «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та «Міжнародні економічні відносини». Тож поїздка практично дозволила використати усі можливості інтернаціоналізації навчального процесу!

Наступною зупинкою став Національний університет Узбекистану імені Мірзо Улугбека (м. Ташкент). На теперішній час цей університет є потужним флагманом вищої освіти всієї країни. Відзначимо, що лекція Володимира Васильовича проводилася для вузького кола керівників структурних підрозділів університету та отримала безліч теплих відгуків.

Окремо відбулася зустріч із проректором з методичної роботи, проректором з міжнародної діяльності, проректором з наукової роботи та деканом економічного факультету. За результатами перемовин було прийнято рішення про спільні активності між Державним університетом економіки і технологій та Національним університетом Узбекистану імені Мірзо Улугбека.

Незважаючи на дуже інтенсивний графік поїздки, Володимир Васильович реалізував заплановані ідеї щодо міжнародної співпраці.

«Результати поїздки є корисними не тільки з точки зору академічної мобільності, але й для подальшої інтернаціоналізації навчального процесу, просування науки та інновацій між закладами України та Узбекистану, формування міжнародного іміджу ДУЕТ», - зазначив професор.

У майбутньому здобутий досвід буде втілено і при викладанні дисциплін міжнародного блоку студентам ДУЕТ, що особливо корисно при вивченні міжнародних відносин.

16.11.2021
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©