Наука про комунікацію. Комунікація про науку

Наука про комунікацію. Комунікація про науку

11 листопада 20121 р. відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Сучасна наука: комунікаційні аспекти ХХІ століття». Її проведення стало результатом успішної співпраці кафедри міжнародної економіки Державного університету економіки і технологій та кафедри журналістики та нових медіа Київського університету імені Бориса Грінченка.

Нагодою представити свої наукові доробки, обговорити актуальні питання сучасного інформаційного простору та поспілкуватися з однодумцями скористалися молоді науковці з усієї України. Серед учасників, окрім студентів ДУЕТ та Київського університету імені Бориса Грінченка, були представники 13 закладів вищої освіти Києва, Львова, Івано-Франківська, Луцька, Запоріжжя, Маріуполя, Бердянська тощо, які вивчають журналістику, міжнародні відносини та комунікації. У цілому, матеріали конференції зібрали 85 наукових доробків молодих науковців.

Їх дослідження були присвячені широкому спектру тем в рамках трьох основних секцій конференції:

- Журналістика та інноваційні технології (модератор – Анжеліка Досенко, канд. наук. соц.ком., доцент кафедри журналістики та нових медіа);

- Мова медіа та медіаграмотність (модератор – Василь Пастушина, канд. наук. соц.ком., старший викладач кафедри журналістики та нових медіа Київського університету імені Бориса Грінченка);

- Міжкультурна комунікація та інформаційна політика (модератор – Наталія Шелудякова, к.і.н., доцент кафедри міжнародної економіки Державного університету економіки і технологій).

Організаторами та головними натхненницями цього наукового заходу стали в.о. завідувача кафедри міжнародної економіки ДУЕТ, к.е.н, доц. Ірина Максимова та канд. соц.ком., доцент кафедри журналістики та нових медіа Анжеліка Досенко. До роботи конференції долучилися також директор Економічного інституту ДУЕТ, к.е.н. Руслан Дутчак та заступник директора Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка, д.філолог. наук, ст. наук.співроб., проф. Вікторія Іващенко, які привітали учасників та наголосили на важливості комунікації у справі розвитку науки.

Під час пленарного засідання учасники мали можливість дізнатися про практичні аспекти та специфіку журналістських розслідувань від Антона Столярова, журналіста, аналітика сервісу YouControl.

Студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» ДУЕТ стали активними учасниками конференції, презентувавши результати власних досліджень з проблем міжкультурної комунікації, тенденцій розвитку інформаційного простору та впливу на нього сучасних технологій та ін. Серед доповідачів були студенти усіх курсів спеціальності, серед яких варто відзначити роботи першокурсників Світлани Новікової, Маргарити Ткачової, Марії Горностаєвої, Поліни Різник, доповіді яких не поступалися актуальністю та ґрунтовністю висновків дослідженням студентів старших курсів.

Як зазначила одна з головних організаторок конференції, в.о. завідувача кафедри міжнародної економіки ДУЕТ, к.е.н, доц. Ірина Максимова, «Приємно відзначити, що конференція об’єднала таку велику кількість студентів з усієї України, які представляють різні потужні заклади вищої освіти! Ми не тільки почули результати актуальних прикладних досліджень, які хвилюють студентство, але й обмінялися досвідом з колегами з інших університетів щодо формування сучасного медійника. Сподіваюся, що наступного року ми продовжимо таку співпрацю!»

Попри онлайн формат, конференція стала важливим кроком для налагодження комунікації та обміну науковими ідеями між студентами, співпраці між закладами вищої освіти та формування наукової спільноти, об’єднаної навколо проблем сучасної медіа- та комунікаційної проблематики.

16.11.2021
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©