Вітаємо з Днем Бухгалтера!

Вітаємо з Днем Бухгалтера!

Міжнародний день бухгалтера, або Міжнародний день бухгалтерії - професійне свято бухгалтерів, яке відзначають щорічно 10 листопада. Вперше було впроваджено у 1972 році під назвою День бухгалтерської кар'є́ри. 1976 року цю назву замінили сучасною.

Дата святкування була обрана через те, що саме 10 листопада 1494 року венеційський математик Луки Пачолі видав книгу «Summa de Arithmetica, Geometria, Proportioni et Proportionalita» («Все про арифметику, геометрію і пропорції»). В ній поміж іншого містився докладний опис бухгалтерських ордерів, системи щоденного зведення дебету і кредиту, обліку активів, пасивів, капіталу тощо. Завдяки цій книзі Луку Пачолі прозвали «батьком бухгалтерії».

Міжнародний день бухгалтера відзначають у багатьох частинах світу за винятком деяких країн пострадянського простору.

Бухгалтерія - одна з точних і найважливіших професій. Без бухгалтерів зараз не можливо уявити собі життя, адже бухгалтерія так чи інакше стосується кожної цивілізованої людини. Від блискучих знань і досвіду наших бухгалтерів залежить функціонування будь-якої економіки.

У цей день колектив кафедри обліку і оподаткування вітає всіх бухгалтерів, податківців, аудиторів з професійним святом!

Вітаємо наших студентів, в руках яких майбутнє українського бухгалтерського обліку!

Також вітаємо випускників шкіл, які вже сьогодні  бачать себе серед фахівців з обліку і оподаткування та прагнуть  змінити бухгалтерію на краще!


Кафедра обліку і оподаткування

10.11.2021
CONTACTS: Medichna street 16, Kryvyi Rih, Ukraine duet.edu.ua@gmail.com +380 97 214 8869
SELECTION COMMITTEE: Liberation Square 2, Kryvyi Rih, Ukraine vstup.duet@gmail.com +380 98 207 3648

Генеральні партнери

Copyright 2024 ©